Montag, 15. Juni 2015

Mariela VANU at EIBAB

In this age of technology when access to the information is a click away, the books seem to remain in the shadows. The pleasure to touch the page, the paper, the texture, the  sheets and  the specific smell, may be get lost or conversely, can become an art. Mariela Vanu talk about the importance of book art publications, the artistic phenomenon, about present libraries, about the importance and significance of the book, the book collections, artistic message of the book, about the lifestyle book and the book that teaches you the art to live!

BookArt by Bogdan Severin Hojbota


Vă așteptăm marți, 16 iunie 2015, ora 19.00, în spațiul cultural Gallery din str. Leonida nr. 9-11, București, la o discuție relaxată despre case, biblioteci și semnificația cărților în viața noastră cu MARIELA VANU.

În această epocă a tehnologiei când accesul la informații este la un click distanță, cărțile par să rămână în umbră. Plăcerea de a da pagina, mirosul specific hârtiei, textura foilor se pot pierde sau, din contră, pot deveni o artă. Vom discuta cu Mariela despre importanța unei publicații active precum “Căminul” în fenomenul artistic, despre bibliotecile actuale, despre importanța și semnificația cărtii, a colecțiilor de carte, a mesajului artistic al cărții, despre carte ca stil de viață și cartea care te învață arta de a trăi!

Mariela Vanu și-a început activitatea în presă acum zece ani la revista “Căminul”, a cărei imagine actuală este mult mai aproape de sloganul său “Artă și design”. De-a lungul timpului a construit și a susținut mai multe proiecte care au adus în atenția cititorilor adevăratele valori ale culturii românești din domenii precum arta, designul și arhitectura. În paginile revistei a prezentat case memoriale, muzee, galerii de artă, spații alternative, locuri "calde” în care fenomenul artistic sau memoria acestuia reprezintă un reper pentru tinerele generații. Revista “Căminul” a devenit astfel un vector de comunicare, un punct de întâlnire, o “agora” pentru toți creatorii de frumos, pentru istorici, muzeografi, manageri culturali, antropologi, dar și pentru instituții de învățământ, case de licitații, etc.
Activitatea Marielei a susținut, astfel, demersul de educație și conștientizare care stă la baza acestei publicații, precum și fenomenul artistic românesc și artiștii români, cât și pe cei care au venit să lucreze în România, institutele culturale și ambasadele devenind, de-a lungul timpului, parteneri de dialog.

Dacă ajungeți un pic mai devreme, puteți studia, admira, critica câteva dintre cărțile-obiect expuse în acest moment în galerie în cadrul expoziției “Bienalei de carte-obiect” alături de corpurile de iluminat realizate de artistul Răzvan Supuran în cadrul unui proiect mai amplu numit “Luminish”.

“Arta se întâmplă în timp real, transpare unei unități de măsură și accede un ritm special de manifestare.”
- Mariela Vanu -